söndag 23 september 2012

Rehab- Värmland

Vi (jag) trotsade feber, magont och regn och åkte med svärföräldrarna till deras jaktstuga i Värmland (Holmedal) över helgen. Trodde inte att jag skulle kunna följa med dit för natten till fredagen låg jag i hög feber och ont i magen. Efter ett läkarbesök och provtagning, som inte visade något tyckte läkaren att det var en mycket bra idé att åka iväg och bli lite ompysslad. Sagt och gjort... och det ångrar jag inte.

Vi= make, barn, svåger, ingift svägerska och svärisarna+jycke trängde alla in oss i den lilla mysiga stuga utan el eller rinnande vatten. Det är verkligen ett lugn för själen (även om iPadarna flitigt användes emellanåt) att inte "måste behöva" elektricitet egentligen. Brasan brann när vi var inne och temperaturen i den lilla stugan steg upp till 26°c.

Det var t.o.m lite trevligt att sitta ute på utedasset med dörren öppen och titta ut över nejden, jag som har utedassfobi...

Vi åkte på fredag e.m och när vi kom fram på kvällen orkade vi bara installera oss, äta en god middag och sen sova. På lördagsförmiddag gick vi alla ut i skogen för att plocka svamp. Efter några timmars vandrande tände vi en brasa och grillade korv.

Efter 5 timmar ute i skogen gick vi hem, tände brasan, hällde upp whiskyn och började rensa svamp. Mycket svamp blev det. Över 30 liter tillsammans. Bara vår svamp vägde 3,5 kg.

På söndagen gick vi tjejer ut en liten stund och plockade lite mer svamp. Patrik och Albin körde 4-hjuling och de andra slappade i stugan. Det var så otroligt härligt att smyga omkring på den mjuka, alldeles gröna mossan och spana efter den kraftigt gula kantarellen som riktigt lös i den mörka marken.

Skogen skrämde mig inte den här gången men vid ett tillfälle stötte vi på älgspillning som var så färsk att det rykte om den. Då blev jag lite nervös. :-)

Tack Inez och Rolf för en trevlig helg och för att ni tog hand om oss!

Det lilla torpet

Så fin skog!

Patrik och Albin har hittat skogens guld.

Så här kunde det se ut.

Grill-time!

Vid den här sjön finns det bävrar...

Körv e´gött!

"Myren"

"änglahår", sa nån att detta är...

Trevligt att rensa svamp för en gångs skull... 
Albin är koncentrerad

Och Kippy hade en skön stil...

Manligt?

See you soon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna då blir jag glad!