söndag 2 mars 2014

Bullfest!

Vaknade med stans huvudvärk och sen när jag tog huvudvärkstabletter blev jag helt illamående för magen gillade inte det. Låg halva eftermiddagen men sedan kunde jag gå upp och greja lite.

Hade bakning på schemat och det gjorde jag också.

"Philadelphiabullar i långpanna"

Blev supergoda!



Nästa gång ska jag klicka ut fyllningen i fler hål för bullarna blev väldigt stora. Jag gjorde 20 hål för fyllning men i ett recept stod det 48 hål(!)

Kanske kardemumma hade varit gott i degen också? Och kanske cocos...
Ja, det blir att experimentera känner jag.

Receptet kommer här:
ca 30 st 
(Jag skar ut 20 lite FÖR stora bitar, så 30 är nog bättre...)
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllning :
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir bra kladdig och lös, men den ska vara så!).Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.
Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor och frys in de som inte ska ätas direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna då blir jag glad!