onsdag 5 februari 2014

Långpannebröd

Hittade en gammal jäst i kylskåpet.

Den funkade att baka på...

Långpannebröd:

Ingredienser

50 gjäst
5 dlmjölk
2 mskhonung
1 msksalt
1 dllinfrö
5 dlrågsikt
7 dlvetemjöl

Tillagning

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

(http://www.alltommat.se/recept/Langpannebrod-6686)



Jag brukar mixtra med mjölblandningen varje gång. Ingen gång blir den andra lik... I dag tog jag 5 dl Vetemjöl Special fullkorn och 6-7 dl Vetemjöl Special... Måttade inte så noga, så det är på ett ungefär. 



Hur gott? 



1 kommentar:

Kommentera gärna då blir jag glad!